Git
Chapters ▾ 2nd Edition

4.9 Git на Сервер - Опции за домаќини на трети лица

Опции за домаќини на трети лица

Ако не сакате да ја поминете целата работа вклучена во поставувањето свој Git сервер, имате неколку опции за хостирање на вашите Git проекти на надворешен посветен хостинг сајт. Со тоа се нуди голем број на предности: веб-страницата за хостирање е генерално брза за поставување и лесно започнување на проекти, и не е вклучено одржување или следење на серверот. Дури и ако поставите и да го стартувате вашиот сопствен сервер внатрешно, сепак може да сакате да користите јавна хостинг страница за вашиот отворен изворен код - обично е полесно за заедницата со отворен код да пронајде и да ви помогне.

Овие денови, имате огромен број на хостинг опции за избор, секој со различни предности и недостатоци. За да ја видите ажурираната листа, проверете ја страницата GitHosting на главната викија на Git на https://git.wiki.kernel.org/index.php/GitHosting []

Ние ќе ги покриеме GitHub детално во << ch06-github >>, бидејќи тоа е најголемиот домаќин на Git таму и можеби ќе треба да комуницирате со проектите хостирани на него во секој случај, но има уште десетици за да изберете од што не сакате да го поставите вашиот сопствен Git сервер.

scroll-to-top