Git
Chapters ▾ 2nd Edition

3.7 Гранење во Git - Заклучок

Заклучок

Ги покривме основните разгранување и спојување во Git. Треба да се чувствувате удобно создавање и префрлување на нови гранки, префрлување помеѓу гранките и спојување на локалните гранки заедно. Вие исто така треба да бидете способни да ги споделите своите филијали со притискање на заеднички сервер, да работите со други во споделени гранки и да ги вратите вашите филијали пред да бидат споделени. Потоа, ќе го покриеме она што ќе треба да го извршите вашиот сопствен сервер за хостинг складиште на Git.

scroll-to-top